projekthund

Direktlänk till inlägg 24 november 2010

BESÖK- Djurkompaniet

Av Nilla och Yannick - 24 november 2010 22:16

Vi hälsade idag på djuraffären Djurkompaniet. Djuraffären som ligger vid IKEA i Linköping.


Vi fick möjlighet att prata med två personer i djuraffären. En tjej som jobbade där samt en veterinär som vi hade turen att få träffa.


Anledningen till varför tjejen bakom kassan sökte jobb i djuraffär var på grund av att hon ville jobba med djur och var även intresserad av artiklar kring djur.
När vi frågade vad det roligaste med jobbet var fick vi det snabba  svaret: " gosa med marsvinen".  Hon fortsatte och berättade att man träffar otroligt mycket trevliga människor.
Vi var lite nyfikna på om det fanns något som var mindre roligt med jobbet. Även här fick vi ett ganska snabbt svar. Akvariestädning stod längst ner på listan.

Utbildning som behövs är djurvårdsutbildning.
Hennes favoritdjur var hund  vilket vi gav henne tummen upp för.
Vi undrade om hon som hade ett helt gäng med hundar där hemma fick ta med sig dem till jobbet? " Egentligen inte, men på fredagar har vi hundfika"




Veterinären som hade klinik för smådjur och häst i Johannelund hade en liten hörna i affären där han stod några timmar varje vecka. Dit kunde ägare av olika djur komma för bland annat vaccinering och kastrering.
Anledningen till varför han ville bli veterinär var solklar, "Det är kul med djur"


För att bli veterinär krävs 5,5 år på veterinärhögskola. Det går även att utbilda sig utomlands. Danmark och Ungern är populära ställen att åka till för att utbilda sig till veterinär och det var i Ungern som veterinären vi pratade med hade utbildat sig.
Jag hade hört att ägare med helt friska djur kunde komma och vilja avliva sina djur, kanske på grund av kostnad eller liknande, och passade på att fråga om det fungerade så att han var tvungen att göra som ägarna ville. Det behövde han inte. Han berättade att man som veterinär har anmälningsplikt mot ägare som behandlar sina djur fel eller som vägrar att låta sina sjuka djur avlivas. Jobbiga delar med jobbet som veterinär är alla svåra beslut.

Hans favoritdjur var alla exotiska djur och han rekomenderade jobbet som veterinär.







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nilla och Yannick - 10 februari 2011 15:36

Nu lägger vi ner bloggen. Projektet slutfört. Den finns kvar men kommer inte uppdateras mera.  Tack o hej ...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 10:12

Foton är något som är roligt att ha och spara med sig. Våra älskade hundar är ett populärt mottiv, så vi tänkte söka reda på lite enkla tips för att bilderna ska bli så bra som möjligt, på ett så änkelt sätt som det går.   * gå ner på hundens niv...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:42

Ras: Berner Sennen  Namn och ålder: Mischa 4 år   Finns det några användningsområden som är speciellt vanliga för rasen och vad använder du din hund till: Nu används Bernern mestadels som sällskapshund men från början är det en draghund. Jag ha...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:35

Ras: Lancashire heeler Namn och ålder: Algot 1,5   Varför valde du rasen: De brukar fungera bra som gårdshundar, Heelern är liten men orkar mycket och jag ville ha en hund som kan följa med ut i skogen när jag rider.   Finns det några använ...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:06

Ras:  Golden Retriever Namn och ålder: Lp1 Lp2 Libitums Zxarron "Oscar" 13,5 år   Varför valde du rasen: Det är en underbar ras. Snäll och godmodig samtidigt som den är allert och arbetsglad. En ras som uppskattar det mesta man hittar på tillsa...

Presentation

Välkommen till bloggen som har uppstått i samband med ett gymnasieprojekt.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards