projekthund

Direktlänk till inlägg 16 november 2010

STUDIEBESÖK- Mycketassar

Av Nilla och Yannick - 16 november 2010 13:56

Vi tog oss den långa bussvägen till Ödeshög för att besöka hunddagiset och hundtrimmet Mycketassar. En nytrimmad golden/cocker blandning mötte oss i dörren påväg ut mot gräsmattan för att ta efterbilder.


Lisa och Lotta med sitt stora hundintresse kom på idén med hundtrim och dagis efter uppsägning av tidigare jobb. Då fanns även hundsim med i tankarna. Detta var i Januari för två år sedan.


 För att få starta ett eget hunddagis krävs att man får ett tillstånd om att få hålla på med andras hundar. Man ska ha erfarenhet och följa regler om mått på burar. Vi frågade Lotta och Lisa om det hade uppstått några problem med att starta eget företag och det visade sig att byggnaden hade börjat brinna i samband med renoveringen så de fick börja om igen. De råkade även ut för översvämning och läckande vatten inne så att renoveringen tog ännu längre tid. Även om de hade en tuff start med att få byggnaden för hunddagiset och hundtrimmet renoverat verkar de väldigt nöjda med situationen nu.


 De berättade att de älskar att göra detta, att jobba med hundar, ha ett varierat arbete, träffa trevliga människor och att få träffa många olika hundraser. När man har ett eget har man också möjlighet att styra det lite som man vill. Det som kan vara osäkert och jobbigt när man har eget är att man inte har en fast lön utan en varierande inkomst.


Det Lotta och Lisa upplevde som nackdelar med att ha ett eget företag var att det blir tidiga mornar, sena kvällar och att man inte kan planera hur lång tid allt tar. De har även kurser som tar upp vissa kvällar.


Vi frågade vad man bör tänka på om man själv är intresserad av att starta ett eget hunddagis. De tyckte att man skulle välja ett bra ställe som är lätt att ha och rasta hundar på, alltså en bra lokal och en bra miljö runtomkring. De tyckte också att man skulle tänka på att inte ha alla hundar ihop eftersom det då lätt uppstår bråk.


 Hur dagarna ser för Lisa och Lotta varierar ganska mycket beroende på att olika dagishundar har olika behov och kommer inte under samma tid. Dagarna brukar börja tidigt när dagishundarna kommer. Det blir promenader och och kanske kommer det några hundar för klippning. "Vi släpper hundarna i hagen och på sommrarna går vi kanske och badar". Hur ofta vi promenerar och hur många promenader det blir varje dag varierar. De flesta hundar äter inte där utan får mat innan och efter "dagis".


Vi undrade om alla hundar var välkommna och vilka krav de ställde på de hundar som de tar emot till dagisen och trimmet.


 " Vi tar inte emot hundar som är aggresiva mot människor och andra hundar. Vissa visa lite aggresivitet ändå men går ändå att hantera. Det är viktigast med dagishundar eftersom att vi kan sätta munkorg på trimhundarna."


Hunddagiset har 5 st boxar. Vissa går i samma box. De vill inte ha för många boxar för att ha tid med alla hundarna.


När vi frågade om de trimmade alla raser svarade de att de tar emot alla raser för vardagsklippning och vissa raser för utställningstrimmning.


Vill man ha sin hund trimmad eller badad hos Lisa och Lotta ska man se till att ha sin hund rastad när man kommer. Tycker hunden att det är jättejobbigt kan man dela upp det i 2 ggr eller kanske ta en paus emellan. Oftast är det lättare när inte ägaren är med så de brukar ta nummret så att de kan ringa när hunden är färdigtrimmad eller badad.


Vi frågade även om det någon gång har uppstått bråk mellan hundarna på hunddagiset, men det hade de inte varit med om. De berättade att de inte tar några risker, de frågar alltid ägaren om de ska släppa ihop några hundar och håller alltid hundarna isär om de inte känner varandra.


Har ni några planer på att utöka verksamheten och kanske anställa personal?


 " Det är många som pratar om att de tycker att vi ska ha hundpensionat. Vi får se hur det blir i framtiden, vi har inga direkta planer just nu men vi har även funderat på hundsim. Vi startade nyss med våra hundkursen så verksamheten utökas lite med tiden.


Vi undrade vad Lisa och Lotta tyckte att man ska tänka på innan man väljer vilket hunddagis man ska lämna sin hund till. De skulle själva inte vilja lämna sin hund till ett ställe där de har jättemånga hundar. Vissa hundar får kanske inte ens gå ut och gå. Man kan besöka stället innan för att se hur dom har det.

Trimmet

hunddagiset     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nilla och Yannick - 10 februari 2011 15:36

Nu lägger vi ner bloggen. Projektet slutfört. Den finns kvar men kommer inte uppdateras mera.  Tack o hej ...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 10:12

Foton är något som är roligt att ha och spara med sig. Våra älskade hundar är ett populärt mottiv, så vi tänkte söka reda på lite enkla tips för att bilderna ska bli så bra som möjligt, på ett så änkelt sätt som det går.   * gå ner på hundens niv...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:42

Ras: Berner Sennen  Namn och ålder: Mischa 4 år   Finns det några användningsområden som är speciellt vanliga för rasen och vad använder du din hund till: Nu används Bernern mestadels som sällskapshund men från början är det en draghund. Jag ha...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:35

Ras: Lancashire heeler Namn och ålder: Algot 1,5   Varför valde du rasen: De brukar fungera bra som gårdshundar, Heelern är liten men orkar mycket och jag ville ha en hund som kan följa med ut i skogen när jag rider.   Finns det några använ...

Av Nilla och Yannick - 18 januari 2011 09:06

Ras:  Golden Retriever Namn och ålder: Lp1 Lp2 Libitums Zxarron "Oscar" 13,5 år   Varför valde du rasen: Det är en underbar ras. Snäll och godmodig samtidigt som den är allert och arbetsglad. En ras som uppskattar det mesta man hittar på tillsa...

Presentation

Välkommen till bloggen som har uppstått i samband med ett gymnasieprojekt.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards